מהו חשבון עסקי?
ראשית, טרם פנייתכם לבנק לפתוח חשבון עסקי, כדאי להבהיר מהו חשבון מסוג זה.
שימו לב כי ל"חשבון עסקי" ישנה משמעות שונה בתכלית מזו של "חשבון לעסק". חשבון לעסק יכול להיות חשבון פרטי לכל דבר ועניין, אשר במקום לשמש כחשבון פרטי עבור אדם העובד כשכיר, משמש כחשבון פרטי של אדם אשר מנהל עסק ומוגדר כעוסק מורשה או עוסק פטור, על ידי רשויות המס. חשבון מסוג זה עשוי להיות מגביל מאד עבור עסקים גדולים, שכן בסופו של דבר הינו מותאם לשימוש אנשים פרטיים ושכירים ואינו כולל מגוון פתרונות ההכרחיים לעסקים בימינו.
חשבון עסקי לעומת זאת, הינו חשבון אשר מיועד אך ורק לעסקים ומוגדר כסוג החשבון אותו חברות בע"מ מחוייבות לפתוח לשם ניהול פעילותן החשבונאית. חשבון זה יעניק לבעליו, מעבר לפעולות המקובלות הרגילות, גם מגוון כלים ועזרים, המיועדים לסייע לעסק לניהול הכסף ולניהול התזרים. כלים אלו כוללים בין היתר אפשרויות אשראי שאינן ניתנות לחשבונות פרטיים, כדוגמת הגדלת מסגרת אשראי לסכומים גבוהים, קבלת אשראי מהבנק על סמך חובות מוכחים של הלקוחות לעסק, פתרונות ניכיון צ'קים, מבחר כלים פיננסיים נוספים ועוד.
אילו סוגי חשבונות עסקיים קיימים?
ישנם שלושה סוגי חשבונות עיקריים אותם הבנקים מציעים ושלפיהם מסווגים הלקוחות: "לקוח יחיד", "עסק קטן" ו"עסק גדול". סוגים אלו משמשים עבור הבנק כסימנים מוסכמים המעידים על היקף פעילותו ומחזור הכנסותיו של העסק ובהתאמה משפיעים גם על גובה העמלות בהן בעל החשבון מחוייב.
לקוח יחיד – זהו חשבון הנמצא בבעלות בעל העסק בלבד (ללא בעלים נוספים בחשבון, אלא אם מדובר בחשבון המשמש ועד בית) ומוצע גם לקטינים ולבעלי העסקים הנחשבים לעוסקים מורשים. בעלי חשבון זה נהנים מעמלות נמוכות יחסית.
עסק קטן – חשבון של עסק קטן צריך לענות על לפחות אחד משלושה קריטריונים שנקבעו: מחזור שנתי שאינו עולה על 5 מיליון ₪ (בהגשת דו"ח המעיד על היקף מחזור העסקים), עסק שהוקם והחל פעילותו לפני פחות משנה, או חשבון המשותף ללקוח יחיד ולעסק קטן.
עסק גדול – חשבון מוגדר ככזה אם עומד בקריטריונים הבאים: העסק הינו בעל וותק של יותר משנה ומחזור שנתי העולה על זה של עסק קטן (או שלא הגיש דוח המעיד על כך שהינו עסק קטן), העסק מוגדר כתאגיד על פי דין, חברה נסחרת אשר בעלי המניות הרשומים בה נחשבים כעסקים גדולים בפני עצמם, או כשמדובר בחשבון המיועד לשמש חשבון של "עסק קטן" וחשבון של "עסק גדול" במשותף.
חשוב לציין כי חשבונות אלו נבדלים ביניהם ובהתאם לאופי העסקים שמשמשים, גם בגובה העמלות, כך שדמי הניהול ועמלות הפעולות המבוצעות באופן ישיר או על ידי פקידים צפויים להיות נמוכים יותר כשמדובר בחשבונות לקוח יחיד ולעלות כשמדובר בעסק קטן ואף יותר כשמדובר בעסק גדול. עם זאת, הודות למערך הפיקוח על הבנקים ומדיניותו לשיפור תנאיהם ומעמדם של לקוחות הבנקים, מופחתות העמלות הנדרשות על ידי הבנקים מעת לעת ומשופרת רווחתם של העסקים.
בבנק דיסקונט חשבון עסקי מוצע לבעלי העסקים השונים, תוך התאמה למאפייני העסק, לצרכיו הצפויים ולצרכיהם של בעלי העסק.
אם כך, האם גם לכם כדאי לפתוח חשבון עסקי?
בעלי עסקים רבים, בעיקר כשמדובר בעסקים קטנים ובעוסקים מורשים, שואלים עצמם בתחילת דרכם האם כדאי לפתוח חשבון עסקי. התשובה לשאלה זו תלויה למעשה בגודלו של העסק, באופי פעילותו ובהיקף ההכנסות והתנועות הכספיות הצפויות.
כדי למצוא חשבון בנק עסקי מומלץ, הימנעו מפתיחת חשבון אוטומטית בבנק המוכר לכם או מבחירה בבנק אשר הופיע בפרסומת שזה עתה ראיתם ופנו זמן לסקור מספר בנקים.
בטרם פנייתכם לפתוח את החשבון העסקי, הקפידו אם כך להתייעץ עם יועצי הבנק המתאימים, להבהיר להם את אופי העסק ופעילותו ולאפשר להם על סמך שאלותיהם להכווין אתכם לסוג החשבון המתאים לצרכיכם. כמו כן, מומלץ כאמור לקבל ייעוץ ממספר בנקים ולהשוות את התנאים, ההטבות והכלים הניתנים לכם במסגרת חשבון עסקי בכל אחד מהם, כך שתוכלו לפתוח את החשבון המיוחל בבנק המתאים לכם ביותר מבחינת תנאים, נוחות, עמלות ושירות.