נעזור לכם לבחור את הספקים הטובים והמתאימים ביותר עבורכם
כבר יש לך חשבון? כניסה
או
תורמים לפיתוח הקהילה
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית קונסקטורר אדיפיסינג אלית אלמנקום ניסי נון ניבאהדס איאקוליס וולופטה דיאם
תורמים לפיתוח הקהילה 2
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית קונסקטורר אדיפיסינג אלית אלמנקום ניסי נון ניבאהדס איאקוליס וולופטה דיאם
קבלו הצעת מחיר מהירה
אנא מלאו את הפרטים ונשלח אליכם את הצעת המחיר
25 במרץ, 2024
רשות המיסים מחליטה בכל שנה מה יהיה שיעור מס החברות בישראל. גובה מס זה עשוי להשתנות בגל שנה בהתאם לתרחישים שונים בארץ ובעולם. נכון לחודש אוקטובר 2023 גובה המס הוא % 23 והוא כבר קיים כמה שנים בשיעור זהה, על פי סעיף 126 בפקודת מס הכנסה.
כדי להתמודד עם הבעיה הזו לחברות חדשות נקבע ניכוי מס במקור בשיעור מסוים, בדרך כלל מדובר באחוזים בודדים. על פי שיטה זו החברה מפיקה חשבונית ללקוח שלה עבור עבודה מסוימת שבוצעה. הלקוח אינו משלם לספק את מלוא ערך החשבונית, אלא מקזז מהסכום לתשלום את ניכוי המס במקור על פי השיעור שנקבע ומעביר אותו לשלטונות מס הכנסה בכל חודש, יחד עם ניכויי העובדים.
אם לדוגמה החברה הפיקה חשבונית ללקוח בסך 3,000 ₪ וניכוי המס במקור שלה הוא בשיעור % 3 הלקוח יעביר 90 ₪ למס הכנסה ו – 2,910 ₪ לחברה שביצעה את העבודה. במהלך כל השנה מצטברים לזכותה של החברה כספים רבים מהלקוחות שהעבירו סכומים שונים למס הכנסה. מדובר בכספים שמשויכים לחברה וההתחשבנות בנושא זה תתבצע לאחר הגשת הדוח השנתי.
חברות חדשות מקבלות קביעה של תשלום מקדמות מס אחת לחודש או אחת לחודשיים, כפי שקובעים רשויות המס וזאת בהתאם לצפי ההכנסות השנתי שלה ועל פי האחוז הענפי במשק לכל תחום עיסוק ספציפי. לדוגמה יש אחוז ענפי מסוים לתחום יזמות בנדל"ן, אחוז אחר למי שעוסק בייצור של ריהוט, לחברה שמעניקי שירותי תוכנה וכו'.
רואה החשבון שמכין בדרך כלל תוכנית עסקית, או מודע לצפי ההכנסות וגם רואה אותן בפועל בחודשי הפעילות הראשונים, בוחן את הקביעה של מס הכנסה וממליץ ללקוח על אחת משלושת האפשרויות הבאות על פי שנכון לו חשבונאית:
כל כספי המקדמות שהחברה משלמת לאורך השנה, נצברים גם הם לזכותה יחד עם הכספים שהועברו באמצעות ניכוי המס במקור. כאשר רואה החשבון מכין את הדוחות השנתיים הוא מודע לסכום הכללי של הכספים שהועברו כבר במהלך השנה לרשויות.
בסיס ההחלטה על שיעור המס לחברות פעילות נובע מהדוח השנתי שהגישה החברה. הוא נקבע על פי הרווחים בשנה הקודמת ותוך התחשבות באחוז הענפי. בתחילת שנת הכספים כל חברה או רואה החשבון שמייצג אותה מקבלים הודעה על אחוז המס שיש לשלם באמצעות מקדמות בכל חודש. גם במקרה זה רואה החשבון שרואה באופן ריאלי את ההתנהלות העסקית, מייעץ ללקוח שלו אם להשאיר את המקדמות כמות שהם או לבצע שינוי לכאן או לכאן.
חברות שפעילות כבר כמה שנים והן צייתניות ומעבירות באופן מסודר את תשלומי המס, בדרך כלל באמצעות הוראת הקבע, אין צורך שיהיה להן גם ניכוי של מס במקור, כיוון שזו שיטה שמכבידה על העבודה החשבונאית ביום יום. לכן רואה החשבון מגיש בקשה בשמה של החברה לפקידי המס, לקבל ניכוי מס במקור בשיעור אפס, כיוון שהחברה משלמת מקדמות באופן רציף.
אם מס הכנסה עדיין לא קלט את הדוח השנתי של החברה לשנה הקודמת, נקבע לחברה שיעור מסוים של תשלום המקדמות על פי הדוח שהוגש לפני שנתיים. לאחר כמה חודשים כאשר הדוח נקלט, פקידי המס מחליטים אם להעלות או להוריד את הדרישה לשיעור המקדמות החודשי או הדו חודשי.
אם יש העלאה, על החברה לשלם את ההפרש הכספי מתחילת השנה החדשה בין שיעור המקדמות הישן לחדש. אך אם הקביעה היא של הורדת שיעור המקדמות, רואה החשבון יאזן את הנתונים ולעיתים כמה חודשים החברה לא תשלם מס, כיוון שהכספים שהועברו מתחילת השנה, מכסים גם המקדמות של החודשים הבאים על פי השיעור החדש שהוא נמוך יותר.
חברה שפועלת על פי ההוראות הן מבחינת מע"מ והן מבחינת מס הכנסה, זכאית לקבל אישור על ניהול ספרים תקין ואישור על ניכוי מס במקור בשיעור אפס או בשיעור אחר שנקבע לה. בתחילת כל שנה כל חברה מוודאה שיש לה אישורים תקפים אלו ובהתאם לצורך היא מעבירה את האישורים הללו להנהלת החשבונות של הלקוחות שלה. מדובר בנושא חשוב מאד כיוון שללא אישור תקף עבור ניהול ספרים תקין או ניכוי מס במקור בשיעור מסוים, על הלקוח לקזז מס בשיעור של % 45 על כל חשבונית.
על פי השורה התחתונה בדוחות הכספיים, נקבע סך המס שעל החברה לשלם לאור הרווח הנקי שלה עבור שנת המס על פי שיעור מס חברות שהוא % 23 . אם לדוגמה הסכום לתשלום הוא 40,000 ₪, רואה החשבון מבצע תחשיב ומקזז מסכום זה את הכספים שהצטברו כבר במס הכנסה, כמו לדוגמה מקדמות בסך 20,000 ₪ וניכוי מס במקור בסך 9,000 ₪. לכן על פי התחשבנות זו נשאר לחברה לשלם מס בסך 11,000 ₪.
אך אם על החברה לשלם 15,000 ₪ בלבד וסך הכספים שהועברו למס הכנסה במהלך השנה הוא בסך 29,000 ₪, הרי שמגיע לחברה החזר מס בסך 14,000 ₪.
רוב החברות במשק הישראלי משלמות מס בשיעור % 23, עם זאת יש מקרים חריגים שבהם נקבע שיעור מס מופחת.
כמו לדוגמה:
חברה רווחית שמשלמת את מלוא המס שלה, יכולה לשלם לבעלי המניות שלה דיבידנדים. רואה החשבון מצהיר ומדווח למס הכנסה על סך כספי הדיבידנד שמשכו בעלי המניות ולאור זאת החברה משלמת מס עבור משיכה זו. בדרך כלל המס על הדיבידנד הוא בשיעור % 25 ואם מדובר בבעל מניות מהותי שיש בידיו למעלה מ % 10 מתוך כלל המניות, הוא ישלם מס בשיעור % 30 .